Saturday, September 12, 2009

Ayni dunya gorusu

Bu ulkenin dindar yoneticilere ihtiyaci yok. Bu ulkenin, durust, daima ileriyi dusunen, halkin her kesimine temel hak ve ozgurlukleri goturebilmek temel ulkusu olan ve ne olursa olsun "demokrasi" diyen yoneticilere ihtiyaci var. Bu ozellikleri saglayan yonetici ister muhafazakar, ister sosyal demokrat olsun, ulkesinin gelecegini dusunen akilci insanlar tarafindan kucaklanmali, desteklenmeli ve tesvik edilmelidir.

Bugun sosyal demokrat dusuncedeki insanlarin onemli bir kismi bilmektedir ki, sosyal adalet ve esitlik, kendini sol olarak tanimlayan partilerin eliyle gelmemistir ve yakin zamanda da gelmeyecektir. Ayni sekilde dindar insanlar da sunu bilmelidirler ki, eger dindar insanlara karsi belli cevrelerde bir negatif ayrimcilik uygulaniyorsa, bunun cozumu, muhafazakar degerlere onem verdigini her firsatta vurgulayan partiler de degildir. Bunu son yedi yil acik bir sekilde gostermistir.

Bu ulkede birey bazinda ciddi bir fikirsel degisime ihtiyac vardir. Bu isin zorlugu ortadadir, zira cumhuriyet doneminden beri toplumda gorulen direnc, Turk halkinin degisime ne denli kapali oldugunu acik sekilde gostermektedir. Turk halkinin kendini yonetecek kisileri secerken ayni ahiret veya ahiretsizlik gorusunu degil, ayni dunya gorusunu paylasan kisileri tercih etmesi gerektigini anlamasi gerekli.

Kanimca, Turk halkina yapilacak en buyuk iyilik, bireysel bazda bu degisimi tetikleyecek hareketlere destek olmaktir.

No comments: